Az Instagramról marketing oldalról

CégbarátMarketing alkalmazásokról szóló cikksorozatunkban már foglalkoztunk az Instagrammal. Az előző két írást folytatva részletesen foglalkozunk az Instagram és az alkalmazások, lehetőségek kapcsolatával.

Mire is használjam az Instagramot?

 

Egy tökéletes lehetőség a versenytársak szem előtt tartására

A közmondás szerint barátainknál csak ellenségeinket kell közelebb tartanunk. A versenytársaink ugyan nem ellenségeink, de mivel hasonló a célközönségük, ezért létfontosságú, hogy figyeljük az ő lépéseiket. Az Instagram lehetőséget teremt arra, hogy megfigyeljük a versenytársak aktivitását: mit és hogyan posztol, mivel próbálja bevonzani a közönséget és növelni a követők számát.

 

Az InstaStory egy nagyon vonzó elem

A történet lényege, hogy a folytatással a kapcsolódás jobban elmélyíthető. A történetet itt vizuális tartalmakon keresztül történik. A történet és az érdekes történet közötti különbséget az átadható érzelmi többlet jelenti. A probléma ugyanakkor nem kezelhetetlen, a legnézettebb sztorik egyharmada üzleti profiloké és az influencerek fele az Instagram Story-t használ a szponzorált kampányokban.

 

Az Instagrammal rengeteg ember érhető el

A felhasználók számának növekedésén túl nagyon lényeges, hogy a többi csatornával összehasonlításban az Instagram rendelkezik a legmagasabb átlagos felhasználói részvételi aránnyal. Ez azt jelenti, hogy az itteni közönség nyitottabb a márkatartalmakra mint más platformok, illetve mechanizmusai lehetővé teszi, hogy a meglévő használók szórakoztatása mellett képes legyen újakat bevonzani.

Hasznos információk és visszacsatolások színtere 

A kommunikáció folyamata természetesen igényli a visszacsatolást.

Az Instagram egy könnyű módja annak kiderítésére, hogy a fogyasztók mit mondanak a márkánkról. A zajló beszélgetések követésével feltérképezhető, hogy hogyan ítélik meg a márkánkat, mennyire sikerült azt bemutatni. Eltérés esetén az Instagram a legjobb csatorna arra, hogy a korrekciót megvalósítsuk, mert itt egy olyan egyedi interaktív és vizuálisan sokszínű környezet, mely ezt lehetővé teszi.

INSTAGRAM HASZNÁLATA

Jó poszt az, ami tartós hatást gyakorol a követőkre. Technikailag és tartalmilag jól kivitelezett grafika, kép vagy videó erősebben készteti a nézőt arra, hogy visszatérjen újabb tartalmak megtekintése érdekében. Minden poszt esetében arra kell törekedni, hogy az ilyen tartós benyomást tegyen a nézőre. Naponta 100 millió kép és videó kerül feltöltésre, ebben a közegben kell jobb, illetve jó tartalmat készíteni. Olyan sorozatot, mely inspiráló, konzisztens, tartalmában és vizuális jegyeiben is egyedi és autentikus, ami tehát vonzza a látogatókat, ugyanakkor megkülönbözteti a márkát a versenytársaktól. Ebben a csatornában is tartalom a kulcselem, ezért a vizuális élményért látogatnak ide, illetve osztják meg. A tartalmak készítését megelőzően meg kell határozni a célokat és ki kell alakítani a vizuális narratívát. Lépések:

  1. A tartalmak állandó elemeinek meghatározása.

Alapvető fontosságú azon tartalmi vagy vizuális elemek körének meghatározása, mely egyrészt minden posztban megjelenik, illetve megfelel platform sajátosságainak. Ennek szem előtt tartásával új, de az alapelemekkel és a követők várakozásaival konzisztens tartalmak készíthetők

  1. Saját identitás és hangnem kialakítása

A stratégiának megfelelő márkaidentitás életre keltéséhez ki kell alakítani azt a stílust, hangnemet stb. mely erősíteni képes identitáshoz kapcsolni kívánt szerepeket, érzéseket, igényeket

 

  1. Jó minőségű fotók/ Képjavítás

Jó minőségű fotók és grafikák szükségesek, illetve érdemes a beépített filtereket és eszközöket is használni.

  1. Szöveg:

A képaláírásokat rövidre és ütősre kell fogalmazni, illetve a szükséges hashtag-eket is el kell benne helyezni. Ezek szükségesek, mert segítik a tematizálást, ugyanakkor a túlzott használat kerülendő.

 

Szolgáltatáscsomagjaink a hátrányos helyzetű kisvállalkozások a marketing világába történő bevezetését szolgálják, részükre testreszabott marketingfejlesztést, illetve médiaszolgáltatást biztosítunk.

—–
A sorozat a VELARI Nonprofit Kft. közreműködésével készült. A VELARI egy szociális szempontokat is figyelembe vevő vállalkozás, mely a hátrányos helyzetű területeken működő vállalkozások marketing tevékenységének megsegítésére fókuszál. Programjainkról és tevékenységünkről további információkat a Szalakóta honlapon lehet találni.

CÉGBARÁT vállalkozásfejlesztési programunk megvalósítása a Széchenyi GINOP-5.1.7-17-2018-00301 számú, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül finanszírozott, az EU és Magyarország Kormánya támogatásával jön létre.

A sorozat következő, vagy előző írásait a CÉGBARÁT kifejezésre keresve található meg! (A szerk. megjegyzése.)

Ajánlott oldalak:
Domain-név
Mélylink
Infoblog

(X)