Az Instagram

CégbarátElőző írásunkban az Instagramot általánosságban érintettük. Megér egy kis időtöltést ezen alkalmazás ismertetése, így visszatértünk a témára. Most csak az Instagram van napirenden írásunkban…

Instagram

Az Instagram egy olyan közösségimédia-alkalmazás, mely lehetővé teszi, hogy felhasználói képeket és videókat osszanak meg nyilvánosan, illetve a követőikkel, tehát jellemzően a kreatív és kép-alapú online tartalmak iránt érdeklődők használják. Jelenleg globálisan a 6. legnépszerűbb közösségi alkalmazás és népszerűsége erősen növekszik a fiatalok körében. A vállalkozások számára ez annak a lehetőségét teremti meg, hogy saját márkájukkal kapcsolatos egyedi vizuális tartalmakat osszanak meg a vevőikkel. Felhasználók pedig lelkesen veszik ezt igénybe kreatív ötletek, inspirációk forrásaként vagy új termékek felfedezése érdekében. A márkák tehát könnyen elérik a felhasználóikat, amit az is támogat, hogy az applikáció egy egyszerű, letisztult felületen fut és a vizuális tartalom a teljes képernyőt kitölti.

Marketing szempontból tehát az instagram egy olyan csatorna, melyet a márkáknak teljes mértékben ki kell használniuk. Az ezredforduló körül született generáció nemcsak hogy megtanulta a számára nem érdekes hirdetési tartalmakat kiszűrni mind a hagyományos, mind a digitális módszerek esetében, de ki is tapasztalták ezek sajátosságait. Azaz az egyik legfontosabb célcsoport tagjai szisztematikusan és tudatosan szűrik a hirdetéseket az online tartalmak fogyasztása során, például on-demand videótartalmak fogyasztásával, hirdetésblokkolókkal vagy akár kalóztartalmakkal. Az instagram azonban egy mindkét fél számára kényelmes és szórakoztató együttműködést kínál. Az Instagram kiemelt jellemzői, melyek indokolják digitális marketingeszközként történő igénybevételét:

A vizuális tartalom kiemelt elem a marketing stratégiában 

A mondás szerint egy kép többet mond ezer szónál, valójában egy kép végtelen számú szót közvetíthet. Nemcsak az átadható gondolatok száma az, ami ideális marketing eszközzé teszi a képet, hanem az, hogy a vizuális tartalom sokkal könnyebben hozza létre a bevonzást, mint egymás mellé tett szavak. Az Instagram pedig lehetővé teszi a márkák számára, hogy felhasználók nagy tömegével olyan eszközön keresztül kommunikáljon, mely nagyságrendekkel vonzóbb, mint a tisztán szöveges posztok. Ezt támasztja alá az aktív felhasználók számának folyamatos növekedése is. Olyan hatást váltottak ki, melyre más csatornák nem voltak képesek, vagyis az Instagram valóban a legjobb eszköz arra, hogy együttműködjön mind a jelenlegi, mind a potenciális fogyasztóival. Lehetővé teszi, hogy a márka feltérképezze, hogy milyen vizuális tartalmak a legvonzóbbak a fogyasztók számára, ami pedig hihetetlen segítséget jelent abban, hogy más marketing csatornákon (e-mail, Facebook stb) milyen képi tartalmak jelenjenek meg.

Egy tökéletes lehetőség nagyobb számú fogyasztói közösség bevonására 

A legalább havi aktivitással rendelkező felhasználók száma 1 milliárd, de a napi szintű felhasználók száma is 500 millió felett van, tehát egy hatalmas potenciális ügyfélbázis áll rendelkezésre a cégek számára. 200 millió felett van azok száma, akik legalább napi egy üzleti profilt meglátogatnak. A vállalkozásoknak hallgatóság kell és az aktív hallgatóság az, amit az Instagram kínál. A megfelelő hashtagek használatával a közönség specifikus szeletei számára lehet posztolni, tehát a márka a megfelelő személyekhez juthat el.

 

Szolgáltatáscsomagjaink a hátrányos helyzetű kisvállalkozások a marketing világába történő bevezetését szolgálják, részükre testreszabott marketingfejlesztést, illetve médiaszolgáltatást biztosítunk.

—–
A sorozat a VELARI Nonprofit Kft. közreműködésével készült. A VELARI egy szociális szempontokat is figyelembe vevő vállalkozás, mely a hátrányos helyzetű területeken működő vállalkozások marketing tevékenységének megsegítésére fókuszál. Programjainkról és tevékenységünkről további információkat a Szalakóta honlapon lehet találni.

CÉGBARÁT vállalkozásfejlesztési programunk megvalósítása a Széchenyi GINOP-5.1.7-17-2018-00301 számú, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül finanszírozott, az EU és Magyarország Kormánya támogatásával jön létre.

A sorozat következő, vagy előző írásait a CÉGBARÁT kifejezésre keresve található meg! (A szerk. megjegyzése.)

Ajánlott oldalak:
Domain-név
Mélylink
Infoblog

(X)